Optimale veiligheid in de zorg

Met de Stigah certificering bij keurmeesters worden zorgorganisaties verzekerd van ondersteuning bij optimale veiligheid in de zorg. Ook in 2022 hebben de medewerkers van OrcaCare hun bijscholing gevolgd en zijn hun licenties vernieuwd.
Optimale veiligheid in de zorg

Veiligheid en hygiëne voor zorghulpmiddelen

Belangrijk binnen het werkgebied van OrcaCare zijn veiligheid en hygiëne. Met medewerkers over alle zorgdomeinen bieden we ondersteuning in de zorg, geven we trainingen en coaching on the job. “Het Stigah keurmerk is een belangrijke voorwaarde voor onze keurmeesters. Hiermee bieden we onze opdrachtgevers de garantie dat wij optimale veiligheid in de zorg voor hen borgen.” Aldus Angelique Geijp.

Stigah certificering voor keurmeesters OrcaCare

Stigah is hét onafhankelijke garantiekeurmerk voor zorgprofessionals. Steeds vaker vragen verzekeraars een certificering over te leggen om de kwaliteit en veiligheid van jouw zorghulpmiddelen te borgen. Met de Stigah certificering kunnen zorgorganisaties bij toezichthouders aantonen dat de hulpmiddelen tijdig zijn gekeurd en voldoen aan de laatste veiligheidsnormen.

OrcaCare heeft diverse keurmeesters in dienst die door heel het land bij opdrachtgevers op locatie werken en zo optimale veiligheid in de zorg borgen. Net als voorgaande jaren hebben zij ook dit jaar hun bijscholing gevolgd en is de Stigah certificering weer volledig up to date. Door middel van gestandaardiseerde en onafhankelijke keuringen, stellen zij de veiligheid en waarde van diverse beschikbare hulpmiddelen vast voor ieder zorgdomein. 

Keuring van zorghulpmiddelen

Of het nu gaat om de jaarlijkse keuring of grootschalige projecten, indien gewenst neemt OrcaCare het volledig van opdrachtgevers over. Er wordt een projectmanager ingezet om de keuring te leiden en er worden verschillende gecertificeerde keurmeesters ingezet voor een garantie van veiligheid binnen jouw organisatie. Uiteraard is het ook mogelijk het project zelf te begeleiden en alleen onze keurmeesters bij jou op locatie in te zetten. 

Als het gaat om hulpmiddelen staat een Stigah certificering voor de hoogste kwaliteitsstandaard en een merk onafhankelijke keuring. Nu inspecties steeds strenger worden en met het complexe karakter van wet- en regelgeving, wordt de jaarlijkse keuring van zorghulpmiddelen voor veel organisaties een steeds intensiever en invloedrijker proces. Op veel locaties zijn geen gecertificeerde keurmeesters aanwezig en is het lastig de keuringen in te plannen. Toch is de borging van kwaliteit en veiligheid een belangrijke voorwaarde binnen ieder domein. 

Trainingen en coaching

Om veilig en hygiënisch te werken biedt OrcaCare ook diverse trainingen en coaching mogelijkheden aan. Zowel op locatie bij de opdrachtgever als elders in het land worden jouw medewerkers opgeleid om optimale veiligheid te borgen in diverse werksituaties. Wil jij je medewerkers bijscholing aanbieden voor een veiligere en schonere werkwijze? Bekijk dan ook eens ons aanbod in trainingen en coaching.

Categorieën

Vragen over interim projecten?

De juiste expertise, tijdelijke invulling van een positie, een keurmeester voor hulpmiddelen en schouwingen, gerichte trainingen op locatie. Bij OrcaCare vind je de mensen die je zoekt.