Training en coaching

Ben jij mensgericht, betrokken, proactief in jouw manier van werken en heb je net zoveel passie voor de zorg als wij? Dan is OrcaCare de organisatie om je bij aan te sluiten. Een ontspannen en prettige manier van samenwerken, een team van experts uit alle zorgfacetten om je heen en voldoende ruimte voor opleidingsmogelijkheden om je verder te ontwikkelen. We verwelkomen je graag binnen ons team!

Training, advies en coaching

Training en coaching op maat

De juiste inzet van mobiliteitsproducten en efficiënte werkvormen.
De experts van OrcaCare hebben ieder hun eigen specialisatie op het gebied van mobiliteit en ondersteuning in de zorg. Op basis van deze specialisaties bieden we trainingen en diverse vormen van coaching aan voor alle zorgdomeinen.

Met ons uitgebreide aanbod, is er voor iedereen ontwikkeling in hun werkgebied mogelijk. We leren nieuwe medewerkers de kneepjes van het vak en ondersteunen ervaren medewerkers met regelmatige bijscholing voor een verdiepingsslag in hun specialisaties. Alle trainingen kunnen ook op maat worden aangeboden, aangepast naar de behoefte van de organisatie.

Aanbod van trainingen

OrcaCare heeft een breed aanbod aan trainingen beschikbaar die landelijk worden aangeboden. Zo bieden we product-trainingen voor de inzet en toepassing van verschillende hulpmiddelen of het juist handelen op momenten dat goed zitten, liggen, tillen en transfers een belangrijk aandachtspunt zijn. Ook geven we trainingen in de behandeling van complexe mobiliteitsvraagstukken, het signaleren en voorkomen van problemen in zorg en werksituaties en het omgaan met wet- en regelgeving. Naast de praktische handelingen en toepassingsmogelijkheden zijn het beheren, onderhouden en keuren van hulpmiddelen een veel behandeld trainingsonderwerp.

aanbod trainingen
Coaching on the job

Coaching on the job

Direct contact met medewerkers, meekijken in de huidige werkomstandigheden, het observeren en analyseren van de werkwijze. Coaching on the job biedt vele inzichten in de kwaliteiten van medewerkers en de mogelijkheden tot verbetering. Denk bijvoorbeeld aan coaching in het gebruik van hulpmiddelen, waarbij er wordt voldaan aan de MDR-richtlijnen voor veiligheid en kwaliteitseisen. Hetzelfde geldt voor veilig vervoer volgens de VVR-richtlijnen. Veiligheid en precisie zijn belangrijke onderwerpen die in coaching on the job extra aandacht krijgen en op die manier, waar nodig, bijgestuurd kunnen worden.

De training die bij je past

Marktverkenning

De rolverdeling en belangrijke aandachtspunten voor verschillende partijen. Inzicht en relevante kennis voor jouw functie. Leer alles wat er te weten valt over de revalidatiemarkt.

Decubitusproblematiek

Specialistische training in het doseren van druk om de beschadiging van de huid en het weefsel te voorkomen, bij lange periodes van zittende en liggende houdingen.

Arbo en wetgeving

Veilig werken met minimale belasting van het personeel. Meer inzicht in richtlijnen bij VVR, MDR en HKZ. Leer werken volgens de richtlijnen van Arbo, wet- en regelgeving.

Beheer en onderhoud

Leer het overzicht te behouden door gedegen beheer en onderhoud van hulpmiddelen. Zo kun jij de kwaliteit en duurzaamheid van de beschikbare materialen optimaliseren.

Rolstoelmobiliteit

Van elektrische tot hand gedreven modellen. In deze training leer je hoe mensen optimaal en veilig gebruik kunnen maken van hun rolstoel en wat jij voor hen kunt betekenen als begeleider.

Zitten en positioneren

Wat is een goede manier van zitten en hoe voorkom je huidirritatie en decubitus? Leer alles over het omgaan met complexe zitvraagstukken in de training zitten en positioneren.

Tillen en transfers

Voorkom overbelasting van het personeel. Met deze training heb je alle kennis in huis voor de juiste inzet van tiltechnieken, tilliften en andere hulpmiddelen bij transfers.

Complexe casuïstiek

Procesbeheersing, signalering en evaluatie van de risico’s, technieken voor verandering en bijsturing, verbinding met betrokken partijen. In deze training leer je omgaan met complexe zorgvragen.