Onafhankelijke schouwprojecten

Schouwprojecten voor hulpmiddelen zijn alom bekend maar waar doe je het nu eigenlijk voor? Wat is het doel van een schouwing en wat komt er allemaal bij kijken?
Onafhankelijke schouwprojecten

Tijd voor een schouwing? Hier moet je op letten!

OrcaCare ondersteund leveranciers en zorginstellingen bij het uitvoeren van grondige, onafhankelijke en bovenal kwalitatieve schouwingen. Onze Stigah gecertificeerde keurmeesters indexeren hulpmiddelen, stellen de staat van het onderhoud vast en zorgen ervoor dat jij een goede waardebepaling kunt maken voor inkoop en verkoop bij overnametrajecten.

Soorten schouwprojecten

Of je nu wil weten welke hulpmiddelen je precies in je bestand hebt of bezig bent met een overname, een schouwing zorgt voor overzicht. Met een goede indexatie heb je inzicht in de staat van jouw hulpmiddelen, de mate waarin er onderhoud nodig is en welke middelen in de toekomst niet meer te gebruiken zijn. Voor een goede naleving van de wet- en regelgeving wordt er bij een schouwing naast de actuele staat gekeken hoe oud de hulpmiddelen zijn. Dit heeft er onder meer mee te maken dat hulpmiddelen volgens de MDR-wetgeving moeten worden onderhouden met merkeigen onderdelen.

Voor oude modellen van tilliften, rolstoelen en andere medische hulpmiddelen zijn niet altijd de benodigde reparatiematerialen beschikbaar. Het is dan ook cruciaal om hier inzicht in te hebben, zowel voor de inzet van hulpmiddelen als voor het maken van een juiste waardebepaling. Vergeet daarbij ook zeker de depots niet. Veel organisaties hebben hier nog namelijk nog oude hulpmiddelen staan met achterstallig onderhoud. Inzicht in deze depots, gecombineerd met een goed onderhoudsplan, zorgen ervoor dat de waarde van het hulpmiddelenpark behouden blijft.

Door een onafhankelijke partij in te schakelen voor jouw schouwproject ben je er zeker van dat alle middelen op de juiste manier beoordeeld zijn en dat de waarde klopt bij aankoop en verkoop. Denk hierbij ook aan een eventuele bepaling van de functionaliteit van het hulpmiddel. Zowel de indexatie als de waardebepaling zijn voor overnametrajecten dan ook van groot belang.

Aansprakelijkheid bij schouwprojecten

Een schouwing of keuringsproject kost veel tijd. Reden genoeg voor veel organisaties om dit uit te willen besteden, maar bij wie doe je dat?

Er zijn meerdere goede partijen voor jouw schouwingsproject. Belangrijk hierbij is om rekening te houden met de onderlinge verstandhouding. Verzorgd deze partij ook het onderhoud van jouw hulpmiddelen? Denk dan na of er tijdens de schouwing geen belangenverstrengeling op zou kunnen treden.

Het gebeurt gelukkig weinig maar het kan zijn dat er ongelukken ontstaan na een schouwing. Op dit moment is het belangrijk te weten dat de schouwing grondig en onafhankelijk is aangepakt, dat de mogelijke noodzaak tot onderhoud is aangekaart en dat deze vakkundig is opgepakt. Zo kun je er altijd zeker van zijn dat eventuele ongevallen niet door de technische staat van hulpmiddelen zijn ontstaan.

Onafhankelijke én gecertificeerde schouwprojecten

OrcaCare voert alle schouwingen uit in overeenstemming met de wet- en regelgeving, houdt rekening met MDR, VVR en NEN-normen. Daarnaast zijn alle keurmeesters die worden ingezet Stigah gecertificeerd. De extra controle die zij uitvoeren op zowel technische mankementen als hygiëne voorschriften zorgen ervoor dat de kwaliteit van jouw hulpmiddelenbestand altijd geborgd is.

Categorieën

Vragen over interim projecten?

De juiste expertise, tijdelijke invulling van een positie, een keurmeester voor hulpmiddelen en schouwingen, gerichte trainingen op locatie. Bij OrcaCare vind je de mensen die je zoekt.