Keuringen en schouwprojecten

Keuringen en schouwprojecten, ze moeten regelmatig en vooral vakkundig worden gedaan. Hoe doe je dat? Hoe weet je of je alles goed in kaart hebt? En waar kun je nog op letten?
Keuringen en schouwprojecten

Haal voldoende informatie uit je keuringen en schouwprojecten

Keuringen en schouwprojecten kunnen een grote hoeveelheid aan informatie opleveren. Zo brengen zij niet alleen inzicht in de huidige status van de hulpmiddelen, maar brengen ze ook uitvoerig in kaart over welke hulpmiddelen jouw organisatie beschikt. Het geeft een idee van de waarde en functionaliteit van het hulpmiddel, het onderhoud dat op handen is en bijbehorende investeringen die moeten worden gedaan voor het borgen van een kwalitatief hulpmiddelenpark. 

Hoe zit dat nu bij jouw organisatie?

Veel organisaties beschikken over een groot hulpmiddelenpark. De hulpmiddelen zelf staan verspreid bij mensen thuis, binnen zorginstellingen en opgeslagen in depots. Dit maakt het lastig om in te schatten welke hulpmiddelen er beschikbaar zijn en of deze voldoen aan de huidige kwaliteitsnormen zodra er een nieuwe aanvraag binnenkomt. 

Door de benodigde informatie snel voor handen te hebben kunnen hulpmiddelen efficiënter worden ingezet en wordt opslag van verouderde middelen voorkomen. OrcaCare helpt organisaties dan ook in het creëren van overzicht door middel van keuringen, schouwprojecten en het aanbieden van een nulmeting. Professionele schouwers en keurmeesters checken of alle informatie over de hulpmiddelen binnen jouw organisatie goed in kaart is gebracht en geven aan waar zij mogelijkheden voor verbetering ontdekken.

Wetgeving bij keuringen en schouwprojecten

Een belangrijke wet om rekening mee te houden tijdens een keuring of schouwing is de MDR-wetgeving, gericht op het bepalen van de risicoklasse voor medische hulpmiddelen. 

De Europese regels van de MDR-wetgeving garanderen de veiligheid van hulpmiddelen door eisen te stellen aan reparaties, materialen en keuringen. De verstrekker van medische hulpmiddelen garandeert gebruikers een veilige toepassing, door aan deze veiligheidseisen te voldoen. 

Naast de MDR-wetgeving is het belangrijk om rekening te houden met de van toepassing zijnde NEN-normering en VVR. Deze stellen veiligheidseisen voor de bedrijfsvoering nabij, aan of met elektrische installaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van trapliften of tilliften, die goed onderhouden moeten worden voor een veilige inzet.

Keuringen en schouwprojecten met Stigah certificering

Uiteraard houdt ook OrcaCare tijdens schouwingen en keuringen rekening met zowel de MDR-wetgeving als relevante NEN-normen voor jouw organisatie. Aanvullend op deze voorschriften maken de keermeesters van OrcaCare gebruik van het Stigah keurmerk. 

Stigah is een onafhankelijk Nederlands veiligheidskeurmerk dat niet alleen let op de technische veiligheid van hulpmiddelen, maar ook focust op een breed scala aan hygiëne-eisen. Een aandachtsgebied dat binnen de zorg van groot belang is. Al onze keurmeesters zijn dan ook Stigah gecertificeerd en zorgen ervoor dat zij deze certificering jaarlijks verlengen. 

Met onze keurmeesters ben jij er dan ook zeker van dat alle hulpmiddelen worden gekeurd volgens de laatste veiligheidsnormen!

Categorieën

Vragen over interim projecten?

De juiste expertise, tijdelijke invulling van een positie, een keurmeester voor hulpmiddelen en schouwingen, gerichte trainingen op locatie. Bij OrcaCare vind je de mensen die je zoekt.